Placinta cu iaurt si stafide

de Valyvalentyna in Dulciuri, 21 Feb 2015 | 9453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta;
  • 1 pachet unt;
  • 100 gr stafide;
  • 1 kg iaurt;
  • 5 linguri gris;
  • coaja rasa de la 2 portocale;
  • 1 esenta rom si 1 de vanilie
  • 5-6 linguri de zahar;
  • un praf de sare;
  • 8 oua;
  • 5 linguri de smantana si 2 oua pt. uns;
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si stafide:

Pentru inceput am uns tava cu unt topit si am intins 4 foi de placinta pe care le ungem si pe ele cu unt apoi turnam sau punem cu polonicul din compozitia de iaurt preparata astfel:

Batem bine cele 8 oua iar iaurtul il amestecam bine cu aromele, grisul si zaharul apoi turnam peste ouale batute si omogenizam bine compozitia pe care apoi pun din ea peste foile unse cu unt cam 4 polonice si apoi presaram stafide si repetam operatiunea pina terminam foile de placinta si compozitia de iaurt. La final cind am terminat batem cele 2 oua si le amestecam cu smantana si punem deasupra peste foile de placinta (o taiati inainte de a o baga la cuptor).

Bagam placinta la cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam pina se rumeneste frumos. Dupa ce placinta s-a copt o scoatem din cuptor si presaram zahar pudra deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Portofele parfumate cu apa de trandafiri